perjantai 14. syyskuuta 2012

Fitness Fusion

Tänään yksi uudenvuodenlupauksistani siirtyi taas yhden askeleen lähemmäs, kun tutustuin uuteen (siis itselleni uuteen) ryhmäliikuntatuntiin. Kävin nimittäin kokeilemassa Elixialla pari vuotta pyörinyttä FitnessFusionia. Elixian nettisivujen kuvaus tunnista on seuraavanlainen:
East Meets West! Fitness Fusion–tunti on 55min kokonaisuus, joka sisältää vaikutteita joogasta ja pilateksesta. Kehonhallintaan ja henkiseen hyvinvointiin keskittyvä tunti käyttäen tasapaino– ja voimaliikkeitä.
Henkisestä hyvinvoinnista en tiedä (samalla tavalla tuo siihen vaikutti kuin kaikki muukin vastaava liikunta), mutta muuten tuo ainakin oli juuri sitä mitä lupasikin. Tunnilla tehtiin joogan ja pilateksen tyyppisiä liikkeitä jatkuvana nauhana, liikkeessä oltiin melkein koko ajan ja hiki tuli vaikka homma sinänsä olikin rauhallista. Hengitykseen ei tällä tunnilla juurikaan kiinnitetty huomiota (kunhan vaan muistutettiin silloin tällöin että sitäkin kannattaa tehdä), mutta itseään kehotettiin kuuntelemaan, omia taukoja sai pitää jos siltä tuntui ja monista liikkeistä oli erilaisia versioita sen mukaan minkä itse tuntee hyväksi. Tunti sisälsi esikuviensa tyylisiä voima- ja tasapainoliikkeitä ja niiden lisäksi ihan kohtuullisen paljon venyttelyä ja kaikennäköistä selän ja muidenkin ruumiinosien notkistelua.

Aika lailla näin, tosin hännän taivuttelu jäi vähän vähemmälle huomiolle :)

Monipuolinen kevyempi tunti siis. Minusta tuntuu että jos pilateksesta olisi vähän dynaamisempaan suuntaan viety versio niin se olisi juuri tämä.

Jos ei ole minkäänlaista pohjaa joogasta tai pilateksesta, kannattaa käydä niissä ensin, koska tällä tunnilla liikkeiden tekniikkaa ei käyty läpi. Ilman aikaisempaa kokemusta homma voi mennä aika satunnaiseksi sutimiseksi ja voi olla vaikeaa hahmottaa millä lihaksilla olisi tarkoitus tehdä mitäkin. Toimii tuo toki aloittelijoillekin, ei ollut mitenkään vaikeasti seurattava tunti eikä vaatinut mitään ihmeellistä kuntoa. Sanoisin kuitenkin että tuosta saa enemmän irti jos on jonkunlaista pohjaa. Ihan suositeltava tunti palauttavana liikuntana ja sopii erityisesti niille joilla menee hermo pilateksen tyyppisillä hitailla tunneilla, mutta jotka kuitenkin tahtoisivat tuollaista keskivartaloa notkistavaa ja vahvistavaa liikuntaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti