sunnuntai 30. lokakuuta 2011

Karppaajan painajainen a.k.a. tuorepastaa ja parsakaalia

Kun ei voi puhua liikunnasta, puhutaan sitten ruuasta.

Minä pidän italialaisesta ruuasta. Pidän siitä että käytetään vain muutamaa ainesosaa, öljyä reippaasti ja mausteita vain juuri sen verran että ne korostavat ainesten omaa makua. Pidän siitä että se taipuu niin loistavasti helppoihin kasvisruokiin (kyllä, olen kasvissyöjä), sillä en ole kovin hyvä tai viitseliäs kokki ja kovin monimutkaiset ruuat jäävät useimmiten ihan suosiolla tekemättä. Pastakoneen hankkimisen jälkeen olemme usein tehneet tuorepastan itse ja väsänneet siitä jonkun hyvin yksinkertaisen ruuan.

Yhdeksi suosikeista on noussut tuorepasta parsakaalilla, jonka alkuperäinen ohje on Jack Bishopin kirjasta The Complete Italian Vegetarian Cookbook. Kuvaa en laittanut koska tästä ei minun käsissäni tule yleensä kovin kuvauksellista, mutta maku on sitäkin parempi, chili ja valkosipuli tuovat juuri sopivasti potkua muuten niin pehmeän makuiseen ruokaan. Meillä molemmat ruokailijat ovat (nykyään) suht liikunnallisia ja ruokaakin siis tarvitaan reippaasti, joten meillä tähän kahden hengen annokseen kuluu kaksi mötikkää parsakaalia ja kahden kananmunan tuorepasta. Mitään laihdutusruokaa tämä ei muutenkaan ole (eikä sellaisten ohjeita kannata täältä varmaan vastaisuudessakaan etsiä).

Tarvitset:
Tuorepastaa
Parsakaalia
½ dl öljyä
4 valkosipulinkynttä
chiliä
suolaa
parmesanjuustoa

Pilko parsakaali. Keitä pasta runsaassa vedessä ja lisää parsakaali veteen pari minuuttia ennen kuin pasta on kypsää. Keitä kypsäksi ja valuta, ota kuitenkin osa keitinvedestä talteen myöhempää tarvetta varten. Kuumenna öljy isossa pannussa, esim. wokkipannu. Lisää valkosipuli ja chili öljyyn ja kuumenna hetki. Lisää pasta-parsakaaliseos pannulle ja sekoita. Pyörittele muutama minuutti kuumalla pannulla, lisää tarvittaessa pastan keitinvettä ettei ruoka kuivu liikaa. Mausta tarvittaessa suolalla. Jaa kippoihin, ripottele päälle parmesania ja tarjoile heti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti