sunnuntai 30. syyskuuta 2012

Puolimaraton: check!

Pääkaupunkijuoksu läpäisty ja vihdoinkin sain sen puolimaratonin pois kummittelemasta. Oli sen lykkääntyminen jo ihan tarpeeksi rassannutkin kun tarkoitus oli juosta se jo toukokuussa.

Aika lailla odotuksieni mukaan meni, rauhallisesti ja tasaista tahtia. Ensimmäiset n. 3 km otin alkuverryttelyn kannalta ja menin sellaista vauhtia kuin hyvältä tuntui. Tuon jälkeen huomasin että nopeus alkoi nousta vaikken tehnyt sen eteen mitään, jalat lämpenivät siis. Tuon jälkeen ohittelin ihmisiä aika tasaista tahtia. 16 kilometriin asti kaikki sujui ihan hyvin, sitten pohkeet menivät jumiin. Loppumatka oli vaikea. Pari kertaa yritin kävellä, mutta se jumitti pohkeita vielä pahemmin joten pakko oli vaan hölkätä. Vauhti oli sellaista hissuttelua että kaikki matkan aikana ohittamani juoksijat taisivat mennä siinä ohi, mutta minkäs sille voi kun ei vaan pääse reippaammin. Loppuajaksi tuli 2.34, ihan odotuksien mukainen aika.

Maaliintulon jälkeen olikin sitten hankalaa, jalat olivat niin ikävän tuntuiset etten tiennyt miten päin olisin. Hieroin niitä, liikuskelin ja napsin tarjolla olleita välipaloja (suolakurkku on maailman parasta) niin vähitellen ne rauhoittuivat. Epäilyttää kyllä pääsenkö huomenna sängystä ylös, sen verran kankeasti liikun jo nyt.

Reitti oli kiva, metsän keskellä ulkoilupolulla koko matka. Juomapisteitä olisin toivonut hieman useamman, niitä oli matkan varrella vain kolme ja väleissä ehti tulla kunnolla jano. Sää oli mukava, aurinkokin näyttäytyi useampaan otteeseen.

Ensimmäinen uudenvuodenlupaus on nyt sitten lunastettu. 1 down, 2 to go.

4 kommenttia: