torstai 23. helmikuuta 2012

Prillei ja hatui

...tai miten se nyt jollain nimeltämainitsemattomalla murteella menisikään. Suomeksi sanottuna ostin siis uimalasit ja -lakin, tähän asti olen uiskennellut ilman sellaisia. Hiukset (joita on aika runsaasti) olen vetäissyt takaraivolle ponnarille, letittänyt sen ja solminut letin tiukasti nutturaksi. Viimeksi meni niin tiukasti etten saanut sitä lähtiessäni auki. Täytti siis tarkoituksensa, mutta oli sen väsääminen tukevaksi vähän hankalaa ja hidasta.

Tänään sitten kävin ensimmäistä kertaa uimassa noiden varusteiden kanssa ja en olisi edes uskonut miten huikean eron se teki uintiin. Uimalakki ei vaikuttanut niin paljon, paitsi että hiukset pysyivät tukevammin paikallaan niin ettei niitä tullut missään vaiheessa ajateltua. Mutta ne lasit, ihan mieletön ero. Vaparissa nopeus varmaan tuplaantui kun naaman sai kunnolla veden alle. Jouduin välillä hidastamaan vauhtia etten törmää edessämenevään. Tosin harjoitusta ja rutiinia kaivataan vielä kovasti, unohdin usein hengittää ulos ja tajusin sen vasta siinä vaiheessa kun happi loppui ja nostin naaman pois vedestä. Meni sitten rytmi ihan sekaisin kun ei se hengitys sujunutkaan ihan kuin oppikirjoissa. Mutta silti, ihan loistavaa, taas meni paljon paremmin kuin viimeksi.

Poikkeuksellisesti kävin siis uimassa torstaina ja taas huomasin että kyllä se perjantain pitäminen uintipäivänä on ihan ehdotonta, tänään siellä oli paljon enemmän ihmisiä. Perjantaisin saa olla ihan rauhassa ja voi keskittyä omaan tekemiseen eikä tarvitse koko ajan vahtia lähteekö jonkun hitaamman perään tai nopeamman eteen. Huomenna saa nähdä kauanko koulussa menee, voi olla etten pääse sieltä kovin aikaisin. Illalla olen luvannut mennä salille joten uimaan ei huomenna ehdi jos koulussa menee pitkään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti