keskiviikko 1. helmikuuta 2012

Kuukausiraportti 1/2012

Uudenvuodenlupauksille kuuluu seuraavaa:

Puolimaratonin juokseminen:
Ilmoittautuminen Helsinki City Runiin 5. toukokuuta oli siis jo vuodenvaihteessa taskussa. Harjoittelu on sujunut tahmeasti. Alkukuusta olin matkoilla, sitten häntäluun satuttaminen ja kaikennäköinen muu haittasivat säännöllisen treenirutiinin aikaansaantia. Vasta viimeisen viikon aikana juokseminen alkoi sujua. Tammikuun aikana tuli juostua yhteensä vain 40 kilometriä, mikä on puolimaratonharjoittelua ajatellen aivan liian vähän.

20 lajia:
Tammikuussa kasaan tuli kahdeksan eri liikuntalajia: juoksu, kuntosali, cabaret strip (HeiaHeiaan merkkasin tämän strip-aerobicina), pilates, venyttely, crosstraining, uinti ja kävely. Tähän tavoitteeseen häntäluun satuttaminen vaikutti eniten. En oikein pysty kokeilemaan uusia lajeja ennen kuin tuo paranee, sen verran se haittaa liikkumista. Onneksi ehdin kokeilla Cabaret Stripin ennen tuota pikku tapaturmaa, se on listan lajeista ainoa jota en ollut ikinä ennen kokeillut joten sain listalle edes yhden ihan uuden lajin. Uintiakin voisi pitää melkein uutena lajina, niin nollasta aloitin sen. Venyttelyistä huomioin sellaiset kunnon pitkät venyttelysessiot joita onneksi tuli muutaman kerran tehtyä. Paljon useammin olisi tarvetta, varsinkin takareidet ovat niin kireällä että siitä on jo muissa lajeissa haittaa.

180 liikuntapäivää:
Tavoitteen saavuttaminen vaatisi keskimäärin 15 liikuntapäivää kuussa ja tammikuussa osuin täsmälleen tuohon viiteentoista päivään. Kun otetaan huomioon että liikuntamääriä vähensivät jo edellämainitut takaiskut (tai miten sen nyt ottaa, aurinkolomaa ei varmaan voi laskea takaiskuksi) ja sain niistä huolimatta kokoon noin monta liikuntapäivää, en ole yhtään huolissani tämän tavoitteen täyttymisestä.

Kuva: weheartit.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti