maanantai 26. maaliskuuta 2012

Pienet ponit

Voiko maailmassa olla mitään ihanampaa kuin pienet ponit?


Ystäväni otti minut tänään mukaansa tallille. Teimme jonkun verran tallitöitä ja sitten ajoin kärryillä hänen shetlanninponillaan. Hihkuin jälkeenpäin riemusta kuin mikäkin pieni ponityttö, se oli aivan mielettömän hauskaa. Ihan ensinnäkin se että sain harjata ja puunata pientä ponia, joka kokeili ovelilla tavoilla mitä minun kanssani saa tehdä ja onko pakko seistä nätisti ja totella. En yhtään ihmettele että shettiksistä tulee niin usein kurittomia, tuntui alkuun aivan hullulta komentaa kovinkin tosissaan sellaista rääpälettä. Hassua muuten tuokin että shettistä pitää pienenä rääpäleenä jonka kiukuttelu on vain söpöä, vaikka samankokoiselle koiralle pitäisi kunnon kuria koska siitähän tulee muuten ihan katastrofi. Kai se on joku isoihin hevosiin tottuneen vääristynyt näkökulma.


Kärryillä tuli ajettua ihan kohtuullisen pitkään, poni sai ihan kunnon liikutuksen. Alkuun ja loppuun verryttelyt ja välissä pari kertaa ravia niin lujaa kuin ponin koneesta lähtee. Ihan yksin ajoin, ystäväni liikutti toista hevosta sillä aikaa. Ihan uskomatonta miten paljon voimaa noin pienestä ponista lähtee ja miten kovaa niillä lyhkäisillä jaloilla voi ravata. Oli uskomaton tunne kun poni kipitti jo aika reippaasti ja sitten tuin ohjalla vähän lisää ja pyysin lisää vauhtia, ja poni laittoi jonkun lisämoottorin käyntiin ja sen ravista löytyi ihan uusi paljon voimakkaampi vaihde. Olen ihan vähän rakastunut. :)


Ja muuten, 20 lajia -lista täyttyy lupaavasti, sillä ainakin HeiaHeian mielestä sekä tallityöt että raviurheilu (jota pienelläkin ponilla ajaminen ehdottomasti on) ovat mainitsemisen arvoisia aktiviteetteja. En kiistä. Kuka tahansa joka on joskus kantanut heinäpaaleja ja kuskannut tallillisen hevosia nilkkaan asti mutaisella pihalla tarhan ja tallin väliä ja työntänyt kottikärryjä edestakaisin siinä samassa mudassa tietää että tallityöt vaativat kuntoa. Ja raviurheilu vasta vaatiikin ihan hullun hyvää kuntoa, siinä hevosta on vaan jaksettava pidellä vaikka tuntuisi että kädet irtoavat. Ajaminen oli shettiksen kanssa sentään kevyempää, isoilla hevosillakin olen ajanut ja se vaatii sellaista habaa etten yhtään ihmettele että joitakin hevosia ei edes anneta kuin vahvojen miesten ajettavaksi.

(kaikki kuvat weheartit.com)

2 kommenttia: