keskiviikko 18. tammikuuta 2012

Lumessa sutimista

Muutaman päivän häntäluunparantelun jälkeen olin tänään ihan kypsä lähtemään ihan mihin tahansa kunhan pääsee liikkeelle. Oli kyllä ihan hyvä pitää vähän taukoa, oli nimittäin lihakset pari päivää niin kipeinä että pieni palauttelutauko oli ihan tarpeenkin. Lukukausikin alkoi koulussa ja olen suhannut edestakaisin ja yrittänyt saada aikaiseksi jonkunlaisen järkevän lukujärjestyksen. Tälle päivälle osui iloisesti vapaapäivä, joten hyödynsin sitä ja kävin valoisaan aikaan lenkillä. Ajattelin mennä fiiliksen mukaan, valitsin reitin niin että voin lyhentää sitä jos alkaa tuntua siltä. Häntäluu ei kuitenkaan ottanut juoksemisesta mitenkään nokkiinsa ja 8 kilometriä tuli lopulta hynytettyä. 

Otin vanhat lenkkarini kokeiluun, halusin testata johtuuko polven kipeytyminen lenkillä noista uudemmista lenkkareista. Kyllä se polvi paremmin kesti vaikka siinä jonkun verran tuntuikin. Lepokin voi tietysti vaikuttaa siihen. Pitää tarkkailla tilannetta, voi olla että saan hyvästellä nuo uudemmat lenkkarini ja etsiä taas uudet. 

Lisähaastetta lumijuoksuun tuli siitä etteivät nuo vanhat lenkkarit oikein tahtoneet pitää lumella. Kyllä niillä tasamaalla meni ihan ilman ongelmia, mutta ylämäissä tuli sutimisesta ylimääräistä vastusta ja varsinkin alamäet olivat hankalia. Sitä paitsi täällä on näköjään tapana aurata ihan viimeistä milliä myöten niin että sitä lunta on vain ohut tiivis kerros, auratut kohdat olivat todella liukkaita. Tuskin noissa mikään nastaton lenkkari pitää, ihan kuin jäällä juoksisi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti