maanantai 30. tammikuuta 2012

Meksikolainen keitto ja ruokailun vaikeus

Tänään meillä tehtiin meksikolaista kasviskeittoa tämän ohjeen mukaan. Pieniä muutoksia tuli tehtyä, salsaa ei löytynyt ja korvattiin se ihan sujuvasti jollain samantyyppisellä vietävän tulisella kastikkeella. Eikä meillä mitään mietoa chilijauhetta ole. Lisäksi Mies yhtäkkiä syödessään tajusi että hänhän ei pidä korianterista. Ihan yllättäen tuli tämä, ei nimittäin ole ihan ensimmäinen kerta kun meillä on maustettu ruokaa tuoreella korianterilla.

En laita kuvaa kun ei se ole kovin houkuttelevan näköinen ruoka. Sellainen keitonnäköinen. Hyvää se kuitenkin oli, tortillanaksuthan ovat aina hyviä ja tulinen kastike oli hyvää ja se varsinainen keitto meni sitten siinä sivussa. :) Tulisuutta voi säätää ihan oman maun mukaan, me pidämme tulisesta ruuasta ja chiliä ja tulista kastiketta tuli laitettua aika reippaalla kädellä. Noita lukuunottamatta tuossa ei ole muita tulisia aineksia joten tuosta saa tehtyä täysin miedonkin version.

Lautaselle siis lastataan ensin keittoa ja sen päälle nakataan korianteria ja salsaa (tai salsankorviketta kuten meillä) ja kourallinen tortillanaksuja. Sitten tuleekin se vaikea osuus, tässä minä epäonnistuin: lautanen pitäisi saada kannettua pöytään ilman että kaataa puolet tulikuumasta keitosta syliinsä matkan varrella. Oli aivan liian vaikeaa, toinen käsi vaan lipesi. Olen ihan tyytyväinen siitä että sain kuitenkin kopin enkä pudottanut koko lautasta. Jalassa on nyt punainen läiskä, toivottavasti ei tule kovin paljon kummempaa jälkeä, ikävästi tuppaavat nuo palovammat tulemaan viiveellä. Vaan tulipahan ainakin pestyä keittiön lattia, jotain positiivista tässäkin.

Mutta ruoka oli siis hyvää. Ja helppo tehdä, varsinkin jos nakittaa Miehen pilkkomaan kasvikset.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti