sunnuntai 29. huhtikuuta 2012

HCR-reitti

Kuten olen aikaisemmin maininnut, HCR juostaan hyvin pitkälti samoilla reiteillä joilla lenkkeilen normaalistikin. Vaikka näyttää siltä että tuo jää itseltäni juoksematta, voisin silti sanoa pari sanaa reitistä niille joille se on ihan vieras. Haluan huomauttaa että en siis ole koskaan juossut HCR:ää, joten jos jollakulla kokeneemmalla on korjattavaa tai lisättävää niin kommentit otetaan kiitollisuudella vastaan.

Lähtöhän tapahtuu siis Vauhtitieltä ja reitti etenee siitä Töölönlahden ja Eläintarhanlahden ympäri, radanvartta Eläintarhaan, Laakson ratsastuskentän luota keskuspuistossa kiertelemään ja käy vielä koukkaamassa Pikku-Huopalahden ympäri ennen paluumatkaa ja stadionilla olevaa maalia. Koko reitin jyrkin ylämäki on "luulot pois"-tyyppisesti heti kahden kilometrin kohdalla. Ei siis kannata pelästyä, ei se koko reitti ole sellaista. Junaradan ylittämisen jälkeen tulee sitten heti yhtä jyrkkä alamäki. Junaradan itäpuolella oleva osuus on minulle vieraampi, siellä ei ole juurikaan tullut juostua. Muistelisin kuitenkin että 4,5 kilometrin kohdalla tulee taas ylämäki, mutta se ei ole niin jyrkkä kuin edellinen.

Pohja on asfalttia lähdöstä 7,5 kilometrin kohdalle saakka. Tuossa 7,5 kilometrin kohdalla on se työmaa jota ihmettelin, enkä tiedä miten reitti siitä nyt sitten kulkee. Luultavasti se on vedetty mäen kautta mutta siinä on myös mahdollisuus että reitti kulkisi tasamaata, en siis mene vannomaan miten se tässä menee. Mahdollinen mäki on aika pitkä ja inhottava, mutta siinä voi tsempata itseään sillä tiedolla että heti perään tulee yhtä suuri alamäki. Tässä kohdassa pohja vaihtuu hiekaksi.

Tämän jälkeen onkin suht tasaista ihan maailman tappiin asti. Pohja on hiekkaa 12,5 kilometriin saakka, minkä jälkeen se vaihtelee muutamaan otteeseen. Paluumatkalla on taas keskuspuistossa hiekkapohjaa kilometrit 18-19,5 ja asfalttia loppumatka. Stadionille tullessa tulee vielä viimeiset pari kappaletta ylämäkiä, sisua siis kysytään ihan loppuun asti.

Tsemppiä kaikille juoksijoille! Jos en itse selviydy lähtöviivalle niin tulen sitten ainakin reitin varteen hihkumaan.

3 kommenttia:

  1. Kiitos hurjasti reittipostauksesta!

    Ja tsemppiä paranemiseen! Täällä suunnassa on myös kohdattu ikävä takaisku, oikea polvi vihoittelee. Tarkemmin kait polven yläpuolinen jänne tai limapussi. Oletettavasti koko viikko menee siis jalkaa lepuuttaessa, ja toivoessa että lauantaina pääsisi juoksemaan...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voih, toivottavasti jalkasi paranee! Ja levättyäsi koko viikon olet sitten lauantaina ihan liekeissä! :)

      Poista
  2. Jos joku käy vielä viime hetken paniikissa vilkuilemassa tätä, niin voin sanoa sellaisen tarkennuksen että tuo 7,5 kilometrin kohta ei mene ollenkaan sieltä mihin se on alunperin piirretty. Reitti koukkaa Länsi-Pasilan kautta ja kiertää siis koko Auroran sairaalan eri puolelta kuin piti. 7 kilometrin paikkeilla on pitkähkö loiva ylämäki, mutta ei yhtään niin ikävä kuin se työmaan alle jäänyt mäki joka tällä ratkaisulla nyt kierretään.

    Kävin siis juuri kävelyllä ja katsoin mihin ne reittimerkit on oikeasti laitettu.

    VastaaPoista