perjantai 13. huhtikuuta 2012

Lisää juttua uinnista

Perjantai on uintipäivä, joten tänään kävin kokeilemassa toissapäivänä saamieni oppien soveltamista. Eniten kiinnitin huomiota vartalonkiertoon, koska se on niin olennainen osa vapaauintia. Vasemman käden laahaamiseen yritin aluksi puuttua, mutta se ei taida olla ongelma joka korjaantuu uimalla. Tuntuu nimittäin että vika on lähes kokonaan vasemman lavan liikkuvuudessa. Jos yrittäisin väkisin vääntää tuon käden johonkin tiettyyn liikerataan uinnissa, se aiheuttaisi varmaan vaan lisää ongelmia koska korjausiike lähtisi joka tapauksessa jostain muualta kuin sieltä missä ongelma on. Kun lapa ei liiku niin se ei liiku, käden vääntäminen näennäisesti oikeaan asentoon ei yhtään helpottaisi vetojeni epäsymmetriaa. Paljon venyttelyä ja liikkuvuusharjoittelua siis edessä.

Youtubesta löytyy paljon vapaauinnin tekniikkavideoita, mutta haluan laittaa tähän sen videon jota meillä on tiirailtu kaikkein eniten. Tästä on ollut todella paljon apua kun Mies on selittänyt mitä vartalon pitäisi tehdä tai miten minkäkin yksityiskohdan pitäisi mennä. Ja onhan tuo muutenkin aika hienoa katsottavaa. :) Tässä on huomattavaa se että Michael Phelps oikeasti ui epäsymmetrisesti, tuolla tasolla kannattaa hyödyntää sitä jos toinen puoli on vahvempi. Tällaisella harrastelijauimarilla se vaan pahentaisi vinoutta joten parempi että yrittää kehittää sitä heikompaakin puolta. Phelps käy myös käännöksissä poikkeuksellisen syvällä, siitäkään ei ehkä kannata ottaa oppia jos ei ole ihan noin voimakkaat delfiinipotkut (vaikka onhan meillä kaikilla... ja ehkei tuotakaan tarvitse kovin paljon miettiä ennen kuin opettelen edes sen volttikäännöksen). Mutta muuten on ehdottoman hyvä video.


Toinen mitä on viime aikoina tullut katsottua on ollut uimarin keskivartalotreeni, jota olen jonkun aikaa jo ehtinyt tehdä. Näitä on kaiken kaikkiaan viisi osaa perusteista ihan-käsittämättömän-rankkaan. Videoilla annetaan paljon liikevaihtoehtoja ja niistä voi sorvata itselleen sopivan liikesarjan. Itse totesin viime kerralla etten saa ykköstason treenistä enää tarpeeksi tehoja irti (!!), joten siirryn nyt kakkostason treeniin. Tässä kuitenkin alkajaisiksi ykkösosa, muut osat löytyvät juutuubista loogisesti numeroituina. Suosittelen myös ei-uimareille, tällä jos millä saa sixpackin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti