keskiviikko 18. huhtikuuta 2012

Hengittämisen vaikeus

Annoin itselleni yhden ylimääräisen päivän aikaa löytää jonkunlaista motivaatiota juoksemiseen. Tarkoitus oli juosta tänään, mutta kun ei yhtään napannut, päätinkin käydä uimassa. Päivä se on huomennakin ja loppuelämän kannalta siitä juoksutreenistä on huomenna ihan yhtä paljon hyötyä kuin tänään, varsinkin kun en pudottanut yhtään juoksulenkkiä pois treenikalenterista, järjestelin niitä vaan uudestaan.

Kävinkin siis uimassa, koska juuri nyt siihen on paljon enemmän intoa. Keskityin taas vartalonkiertoon, yritin ottaa hallittuja hitaita vetoja ja kontrolloida vatsalihaksilla vartalon asentoa. Erityisesti skarppasin sisäänhengityksen kanssa, koska sain Mieheltä kritiikkiä siitä että painan olkapään alas ja menen ihan poikittain kun hengitän. Tänään käänsin siis vartaloa hallitusti ja kun vartalo oli haluamassani asennossa, keskityin siihen että käännän vain päätä sisäänhengitystä varten ja pidän muun vartalon paikallaan. Vasemmalta puolelta hengitys onnistui paremmin, oikealta hengittäessä tuntui että olkapää vaan karkaa ihan väkisin. Tarvitaan siis vielä lisää keskivartalotreeniä, erityisesti pilatesta. Ja tietenkin ihan erityisen paljon lisää uintia.

Onnistuin muuten pudottamaan nenäklipsini pitäessäni taukoa altaan päädyssä. Valkeni ihan salamannopeasti miksi niitä myydään kaikenmaailman neonväreissä, kun yritin etsiä valkoisesta ja läpinäkyvästä muovista tehtyä klipsiäni altaan pohjasta. Löytyi se lopulta, mutta ensi kerralla ostan kyllä vähän erottuvamman värisen. Ja jos en ole vielä ehtinyt kehua nenäklipsiä täällä niin nyt kehun: se on tehnyt uinnista noin miljoona kertaa miellyttävämpää. Aikaisemmin minulla oli aina nenä poskionteloita myöten täynnä vettä, nykyisin ei ole mitään ongelmia. Ainoa vaan että klipsini on vähän liian iso pikkuiseen nenääni ja se tökkii uimalasieni keskiosaa. Uidessa se ei haittaa, silloin se pysyy paikallaan kuin liimattuna, mutta se on tiellä heti jos joutuu näpräämään laseja. Eli ostoslistalla on yksi pieni neonpinkki nenäklipsi. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti