tiistai 24. huhtikuuta 2012

Kävin sitten lääkärissä...

...missä otettiin ihan varmuuden vuoksi rutiininomainen hemoglobiinitesti. Se muuttuikin sitten aika epärutiininomaiseksi, kun tulos oli 73. 

Ihan oikeasti, 73. Sain passituksen suoraan sairaalalle jatkotutkimuksiin ja siellä vierähtikin puoli päivää. Lopputulos oli se että mitään dramaattista ei löytynyt, käskivät syödä rautatabletteja ja käydä viikon-parin päästä uudestaan verikokeissa, eivät kokeneet verensiirtoa tarpeelliseksi koska olen ihan hyvässä kunnossa ja tuo on luultavasti laskenut tosi hitaasti.

Taidanpa lakata ihmettelemästä miksi juoksuvauhti on niin hidas, ihme juttu että olen ylipäänsä pystynyt urheilemaan kun lihakset eivät saa happea. Tuo selittää senkin miksi lenkillä on tullut huono olo ja miksi hengästyn niin herkästi.

Puolimaratonin kohtalosta en uskalla sanoa vielä mitään. Sain todella tujun rautakuurin ja lääkäri sanoi että sen pitäisi nostaa hemoglobiinia aika nopeasti kun se on tuollaisissa lukemissa. Ja olenhan minä tähänkin asti juossut, eli kroppani on jotenkin käsittämättömällä tavalla tottunut tuohon. Lääkäri ei kyllä luvannut että pääsisin juoksemaan. Pidän melko todennäköisenä että HCR jää juoksematta, mutta tarkkailen vointiani ja teen päätöksiä vasta ihan kisan alla.

Kaikkeen se kroppa näköjään tottuukin. Odotan ihan innolla miten kuntoni lähtee kohoamaan kun saan tuon kuntoon.

6 kommenttia:

  1. Huih, onpas ollut alhalla!!!! Mutta, jos mitään erityisempää syytä ei löytynyt, eiköhän tuju rautakuuri jelppaa. Tsemppiä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivotaan että helpottaa, oma lääkärini vaan vaikutti siltä että hänen mielestään sairaala teki liian vähän testejä. Toivottavasti ei jäänyt mitään tärkeää huomaamatta. Seuraan nyt omaa vointiani ihan suurennuslasin kanssa ja menen takaisin heti jos tulee mitään epäilyttäviä oireita.

      Poista
  2. Voihan paska, jos et pääse HCR:lle. Toivottavasti rautatabletit sysäisivät veren rauta-arvot kuntoon ja pääsisit matkaan. Onhan tässä kuitenkin vielä puolitoista viikkoa aikaa! Pidetään peukkuja. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onhan se harmi mutta olen aika skeptinen, tuskin kuntoni ihan noin nopeasti nousee. Fiilis on kuitenkin ihan hyvä nyt kun tiedän ettei hidas vauhtini johtunutkaan siitä että olisin oikeasti niin hidas. Ja tuleehan noita puolimaratoneja, olen jo vilkuillut paria mahdollista ehdokasta tulevana kesänä. Ei se kokonaan juoksematta jää. :)

      Poista
  3. Hui! Aika hyvä tosiaan, että olet yleensäkään pystynyt juoksemaan. Itse huomaan muutoksen juoksussa jo verenluovutuksen jälkeen, jolloin hb laskee noin 10-15 pykälää. Toisaalta jos lasku on tapahtunut hitaasti, niin elimistö taitaa tottua siihen. Aika hurjaa silti!

    Positiivinen puoli asiassa on, että kun hemoglobiini lähtee kohoamaan, niin sähän ihan lennät juoksulenkeillä, kun lihakset alkaa saada happeakin. ;) Mäkin pidän peukkuja sun puolesta, että pääset HCR:lle osallistumaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, sanoivat että sen on täytynyt laskea tosi hitaasti kun olen sopeutunut siihen näin hyvin. Tuota kunnon kohoamista minäkin ihan intona odotan. :)

      Poista